Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Pensionsmyndigheten i ny kampanj för att nå ännu fler egna företagare

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

De som är egna företagare måste ta ett större eget ansvar för sin framtida pension jämfört med den som är anställd. Just nu pågår en kampanj från Pensionsmyndigheten som riktar sig särskilt till egna företagare som har svenska som andra språk.

 

Kampanjen startade för en vecka sedan och har sin tyngdpunkt i sociala medier, men annonsering sker även via stortavlor i storstäder samt i utvalda tidningar. Kampanjen innehåller våra vanliga budskap till egna företagare och är på lätt svenska. Målet är att nå en målgrupp som tidigare visat sig svår att nå. 

- När man har kunskap om hur man själv kan påverka sin framtida pension kan man också göra medvetna val.  Vi vill att alla egna företagare ska få den kunskapen och just denna gång vill vi nå företagare som har svenska som sitt andra språk, säger Pär Ahrling, enhetschef på Pensionsmyndighetens kommunikationsavdelning.

- Genom att ta ut lön eller överskott, betala skatt och avgifter och, om du kan, spara själv har du gjort mycket för din framtida pension. Det många inte vet är att man som egen företagare fortfarande kan ha möjlighet att göra avdrag för privat pensionssparande, avslutar Pär Ahrling.

Läs mer på https://www.pensionsmyndigheten.se/egenforetagare  

De två viktigaste pensionstipsen för företagare:

- Ta ut lön eller överskott från företaget och betala dina skatter och avgifter. Då har du en grund för din allmänna pension och för andra sociala förmåner, som exempelvis sjukpenning och föräldrapenning.

- Kompensera för den uteblivna tjänstepensionen som de flesta anställda får. Det är bra om du kan spara cirka 4,5 procent av din lön. Det är vad de flesta anställda får inbetalat till sin tjänstepension.  

För vidare information

Pär Ahrling, enhetschef på kommunikationsavdelningen, 072–210 21 16

Malinda Flodman, pressekreterare, 072-210 21 60

Pressjour, kvällar och helger: 010-454 30 00