Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Pensionsmyndigheten stämmer Advisor

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Pensionsmyndigheten har lämnat in en stämningsansökan mot bolaget Advisor för uteblivna fakturabetalningar.

Pensionsmyndigheten har idag till Stockholms Tingsrätt lämnat in en stämningsansökan mot fondbolaget Advisor Fondförvaltning AB. Skälet är att Advisor inte har betalat förfallna fakturor för kostnader som Pensionsmyndigheten har haft vid information till spararna samt dröjsmålsränta. Sammanlagt belopp uppgår till cirka 10 miljoner kronor.

– Pensionsmyndigheten har haft en dialog med Advisors företrädare för att nå en lösning när det gäller fakturorna. Eftersom dialogen inte har nått någon framgång så går vi vidare i vår strävan att få in pengarna som i slutändan tillhör pensionsspararna, säger Anna Åkesson som är enhetschef på Pensionsmyndighetens juridikavdelning.

Bakgrund Advisor

Advisor hade tidigare ett samarbetsavtal med Pensionsmyndigheten och fonden Advisor Världen var registrerad på fondtorget. Avtalet sades upp av Pensionsmyndigheten den 24 november 2017. Advisor uppmanades samtidigt att inkomma med en inlösenplan. Advisor inkom med en inlösenplan den 27 november 2017 men påbörjade inte inlösen i enlighet med planen. Därmed har myndigheten rätt att ta ut dröjsmålsränta enligt samarbetsavtalet. Pensionsmyndigheten har också rätt att ta ut kostnader för information till spararna.

Ytterligare information till journalister

Johan Andersson, pressekreterare, 072-210 21 63
Pressjour, kvällar och helger, 010-454 30 00