Beställ blanketter och broschyrer | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen

Beställ blanketter och broschyrer

För att beställa hem blanketter eller broschyrer markerar du det du vill beställa och fyller i ditt personnummer. Materialet skickas till den adress du är skriven på inom tre-fyra vardagar. Du kan också ladda ned till din dator, fylla i och skriva ut.

Spar tid genom att använda e-tjänster

Många av pappersblanketterna finns som e-tjänster, vilket betyder att du kan anmäla, ansöka och ändra uppgifter digitalt på Mina sidor. Fördelen är att det går fortare att fylla i och att du minskar risken för att komplettera uppgifter i efterhand. 

Blanketter

Ladda ner Anmälan om ändrad hyra/avgift (ej flytt) för bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd (pdf, 43kb) Ladda ner Ansökan om bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd – en sökande (pdf, 114kb) Ladda ner Ansökan om bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd - för två sökande (pdf, 131kb) Ladda ner Anmälan om ändrade uppgifter för bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd- för en sökande (pdf, 102kb) Ladda ner Anmälan om ändrade uppgifter för bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd- för två sökande (pdf, 112kb)

Broschyrer

Ladda ner Du bestämmer själv när du vill ta ut pension (pdf, 238kb) Ladda ner Har du rätt till bostadstillägg? (pdf, 113kb)

Orange kuvert

Beställ pensionärsintyg

Du som tar ut allmän pension kan beställa pensionärsintyg. 

Beställ ett pensionärsintyg

Beställning av fondbytesblankett

Vill du beställa en fondbytesblankett kontaktar du vår kundservice. När du har fyllt i vilka fonder du har valt, ska du egenhändigt underteckna blanketten. Det betyder att det är du själv som ska skriva under den ifyllda blanketten och att ett ombud till dig inte får göra det. 

Om du har en ställföreträdare (förmyndare, god man eller förvaltare) kan den personen fylla i ditt fondval och skriva under den ifyllda blanketten i ditt ställe. Även en framtidsfullmaktshavare kan göra det om framtidsfullmakten har trätt i kraft.   

Fondbyten sker annars enklast genom att du loggar in på Mina sidor och använder e-tjänsten Byta fonder.

Byt fonder för premiepensionen