Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Beställ blanketter och broschyrer

Ett urval av våra blanketter som du kan beställa hem. För att beställa hem blanketter eller broschyrer markerar du det du vill beställa och fyller i ditt personnummer. Materialet skickas till den adress du är skriven på inom tre-fyra vardagar. 

Spara tid med våra digitala tjänster

Du kan logga in på Mina sidor och anmäla, ansöka och ändra uppgifter digitalt i stället för att använda pappersblankett. Det går fortare att fylla i och du minskar risken för att komplettera uppgifter i efterhand.Tjänster du kan använda

Anhöriga kan ansöka om bostadstillägg digitalt

Du som är anhörig och hjälper en närstående kan vara behörig att ansöka och anmäla ändringar om bostadstillägg direkt på webben. 

Anmälan om kontonummer och byte försäkringsform

Ditt orange kuvert

Orange kuvert med årsbesked för din allmänna pension skickas till din folkbokföringsadress. Är du pensionär innehåller det även ett utbetalningsbesked som visar hur mycket du får i pension per månad. 

Du som är född 1937 eller tidigare får istället ett årsbesked i form av ett utbetalningsbesked. Du kan inte beställa en kopia här utan behöver kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig vidare. Om personuppgifter och hur vi använder dem

Bostadstillägg

Används av dig som redan har beviljats bostadstillägg eller äldreförsörjningsstöd. Ladda ner Anmälan om ändrad hyra/avgift (ej flytt) för bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd (pdf, 721kb) Ladda ner En sökande: anmälan om ändrade uppgifter för bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd (pdf, 782kb) Ladda ner Två sökande: anmälan om ändrade uppgifter för bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd (pdf, 796kb)
Ansök om bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd Ladda ner En sökande - ansökan om bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd (pdf, 812kb) Ladda ner Två sökande - ansökan om bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd (pdf, 828kb)

Beställning av broschyrer

Broschyrer kring pension Ladda ner Du bestämmer själv när du vill ta ut pension (pdf, 846kb) Ladda ner Har du rätt till bostadstillägg? (pdf, 389kb) Ladda ner Hela livet räknas - när du sparar till din allmänna pension (pdf, 782kb) Ladda ner Tiden som pensionär (pdf, 742kb) Ladda ner Till efterlevande - information om ekonomiskt stöd (pdf, 700kb)

Du som tar ut allmän pension kan beställa pensionärsintyg. Beställ ett pensionärsintyg

Fondbyten sker enklast genom att du loggar in på Mina sidor och använder tjänsten Byta fonder.Byt fonder för premiepensionen

Vill du beställa en fondbytesblankett kontaktar du vår kundservice.