Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Har du fått ett nytt besked om bostadstillägg?

| nyheter

Om du som har bostadstillägg eller äldreförsörjningsstöd nyligen har fått ett nytt besked gällande utbetalning av bostadstillägg kan detta bero på att Pensionsmyndigheten har fått nya uppgifter om din kapitalinkomst från Skatteverket. 

Från och med i år gäller nya regler om kapitalinkomst* vid beräkning av bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd. Reglerna innebär att du inte längre själv behöver anmäla några förändringar av kapitalinkomst.

Vilka berörs?

För dig som har bostadstillägg eller äldreförsörjningsstöd betyder det här att du kan ha fått ett nytt besked från Pensionsmyndigheten. Det beror på att vi har räknat om bostadstillägget eller äldreförsörjningsstödet i de fall din kapitalinkomst har ändrats, enligt de uppgifter vi har fått från Skatteverket.

Beslut skickas i så fall ut till dig nu i mitten av september månad. I beslutsbrevet ser du vilka uppgifter som beslutet grundas på.

Om du inte har fått något beslut kan det bero på att din kapitalinkomst är oförändrad eller att du inte har någon kapitalinkomst. Du kan också komma att få ett beslut senare i år, om uppgifterna om din kapitalinkomst från Skatteverket inte är klara ännu.

* Kapitalinkomster är till exempel räntor från sparkonton eller utdelning från aktieinnehav. Det kan också vara kapitalvinster som uppstår vid försäljning av värdepapper och privatbostäder. 

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss. Mer information hittar du också under frågor och svar.

Bostadstillägg - frågor och svar