Blogg: Knappt 2 av 10 pratade om tjänstepension vid senaste anställningsintervjun | Pensionsmyndigheten
Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Porträtt
Signatur

Knappt 2 av 10 pratade om tjänstepension vid senaste anställningsintervjun

| blogg

Vilken är den bästa löneförmånen på ditt jobb? Troligen är det, för de allra flesta, att arbetsgivaren betalar in tjänstepension. En person född på 1980-talet kan få en tredjedel av sin totala pension från tjänstepensionen. För personer med höga inkomster är andelen ännu större. Tjänstepensionen är alltså väldigt viktigt. Men förvånansvärt få frågar om, eller får information från arbetsgivaren om, hur det ser ut med tjänstepensionen på arbetsplatsen.

”Vid din senaste anställningsintervju, tog den du talade med upp tjänstepension?” Det här är en fråga som har ställts av SIFO till över tusen personer från 15 år och uppåt, som inte gått i pension. Undersökningen genomfördes på uppdrag av alla pensionsaktörer bakom Tjänstepensionens dag, där vi på Pensionsmyndigheten är en av deltagarna. Svaren är häpnadsväckande, förvånansvärt många svarar nej på den frågan.

Det är något fler i åldrarna 30 till 49 år (21 procent) än bland andra åldersgrupper som talat om tjänstepension på anställningsintervjun och det är vanligare bland män (19 procent) än kvinnor (14 procent). Även storstadsområdena (23 procent) utmärker sig något mer än övriga landet när det gäller att prata tjänstepension vid intervjun. Bland tjänstemän (25 procent) är tjänstepensionen oftare ett samtalsämne under intervjun jämfört med arbetare (13 procent). Varför informerar inte arbetsgivare om den största löneförmånen av dem alla?

Den 27 september är det återigen dags för tjänstepensionens dag. Det är en dag att fira för dem som har tjänstepension men också en dag för oss i branschen och er som arbetsgivare att lyfta viktiga frågor kring en viktig löneförmån.

När jag började jobba på ett försäkringsbolag för länge sedan så minns jag tydligt att jag fick en mapp innehållandes alla försäkringar jag omfattades av via min anställning hos dem. Jag fick dessutom en genomgång av tjänstepensionen, hur den fungerade och vilka val jag kunde och behövde göra. Detta borde, enligt min mening, vara standard hos alla arbetsgivare som erbjuder tjänstepension. Det är inte heller särskilt svårt. Om arbetsgivaren har kollektivavtal så kan både fackförbund och arbetsgivarorganisationer hjälpa till med informationen. Finns inte kollektivavtal så har arbetsgivaren ett viktigt ansvar att tala om hur just deras tjänstepension fungerar, hur pengarna placeras, vilka eventuella försäkringar som ingår och vilka eventuella val man kan eller behöver göra.

Min uppmaning är både riktad till er som är arbetsgivare men också till dig som får ett nytt jobb. Ta alltid upp frågan om tjänstepension, det kommer ha stor betydelse i framtiden för era anställda/för dig som anställd.