Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Lilla pensionsportföljen - allvarligt?

| blogg

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Vi får ganska ofta in samtal från människor som har fått olika ”fantastiska erbjudanden” vad gäller pensionen. I två dagar har jag besökt Pensionsmyndighetens kundservice och blir mållös, det här exemplet tar priset.

Försäkringsförmedlingsbolaget (som jag tyvärr inte kan nämna med namn) har skickat en faktura hem till en person. Fakturan är på 799 kronor och det är vad kunden ska betala för den så kallade ”Lilla Pensionsportföljen”.

Vet du vad den innehåller? Jag häpnar! Den innefattar en fondbytesblankett (alltså en blankett där du kan byta fonder för din premiepension) och en fondkatalog (en katalog över de fonder som finns att välja mellan för din premiepension).

Företaget har gått in på Pensionsmyndighetens webb och beställt detta i kundens namn, helt gratis. Vi har sedan skickat detta till personen i fråga, som nu alltså ska betala 799 kronor för något som hen kunde har gjort helt själv och utan kostnad på vår webb.

Vi har skickat ärendet vidare till berörda tillsynsmyndigheter. Min förhoppning är att det snart blir ett slut på dessa fula tricks för att lura människor på pengar.