Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Hela pensionen visas på Luleå Tekniska Universitet

| press

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Den 21-23 oktober får personalen vid Luleå Tekniska Universitet experthjälp med sin kommande pension. Då kommer informatörer från Pensionsmyndigheten och Statens tjänstepensionsverk att prata om vikten av tjänstepension och hur deltidsarbete påverkar den framtida pensionen.

– Pensionen beror till stor del på inkomsterna under hela arbetslivet och de som ännu har 20–30 år kvar till pensionen vill vi ska kunna ta del av det allra viktigaste redan nu. Ett par exempel på det är att många års deltidsarbete ger betydligt lägre pension och att det är viktigt att ha tjänstepension, säger Jörgen Brännmark, informatör.

Sedan bildandet 2010 har Pensionsmyndigheten hjälpt uppemot 100 000 blivande pensionärer vid föredragskvällar och på arbetsplatser runt om i landet att få svar på sina pensionsfrågor. Pensionsmyndigheten vill även sprida information och kunskap till grupper som har många år kvar till pensionen och fortfarande har tid att påverka sin pension. Den 21-23 oktober finns informatörer på plats för samtliga i personalen på Luleå Tekniska Universitet för att hjälpa dem göra en personlig prognos på minpension.se.

I år har pensionssparare kunnat träffa informatörer ute på mässor, arbetsplatser, köpcentra och tågstationer. Hittills i år har Pensionsmyndighetens på det sättet träffat upp emot 3 000 personer och gett prognoser för hela pensionen till omkring 1 000 personer.