Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Ge dig själv mindre pensionsångest i julklapp

| blogg

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Är du en av dem som går omkring och känner att 'det där med pension det verkar jobbigt', eller 'jag tar tag i det där med pensionen senare'. Kanske tänker du 'det löser sig nog'. Då är det hög tid att sluta tänka och börja göra. Det tar max tio minuter av din julledighet.

De som har gjort en pensionsprognos känner mindre oro för sin framtida pension.

Enligt våra undersökningar så oroar sig ungefär en tredjedel över sin pension. Det vanligaste skälet till oron är att man inte tror att pengarna (pensionen) kommer att räcka, näst vanligast är att man är osäker på hur mycket man kommer att få i pension. Gruppen som är orolig är kraftigt dominerad av kvinnor. Bland de som har tagit reda på hur mycket pengar de kommer att få i total pension är oron mindre. Pensionsångesten kan alltså dämpas om du får koll.

Mitt julklappstips till dig blir därför att logga in på minPension. Det är ett enkelt sätt att ta reda på ungefär hur mycket du kommer få i pension den dagen du har tänkt sluta arbeta. Jag kan inte lova dig en fridfull jul men åtminstone ett steg mot mindre pensionsångest.

Nu tar vi juluppehåll i bloggen, vi ses i januari igen. God jul och gott nytt år!

Gör en prognos på minPension.se