Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Gästblogg

Marcus Lindenius

Marcus Lindenius

Har du träffat personal från Pensionsmyndigheten?

| gästblogg

Varje år träffar Pensionsmyndigheten ett stort antal pensionssparare. Är du kanske en av dem? En av de mest populära aktiviteterna är de som kallas informationsträffar, och som riktar sig till blivande pensionärer. Men det finns även andra typer av aktiviteter.

Pensionsmyndigheten anordnar varje år ett stort antal aktiviteter runt om i landet, där vi träffar pensionssparare i olika åldrar. Aktiviteterna genomförs i hela landet, från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Informationsträffar

En aktivitet som är mycket populär är informationsträffarna, och riktar sig till dig som närmar dig pensionen.Ett flertal informationsträffar anordnas på olika platser i landet, och brukar vara mycket välbesökta.   

För en tid sedan var jag med på en informationsträff, för att höra vilka frågor som ni som blivande pensionärer har. Och frågorna var många. Några exempel på frågor som ställdes;

  • Kan jag välja att ta ut den allmänna pensionen, och sedan stoppa utbetalningarna?
  • Varför kan jag inte stoppa utbetalningarna från tjänstepensionen? 
  • Finns efterlevandeskydd i premiepensionen, och hur fungerar det?
  • Var hittar jag information om mina tjänstepensioner?
  • Hur fungerar bromsen i pensionssystemet?
  • Varför utbetalas tjänstepensionsen automatiskt och inte den allmänna pensionen?
  • Kan jag jobba samtidigt som jag tar ut pensionen?

Det var kul att se att det fanns ett sådant stort engagemang hos besökarna, och att antalet frågor och funderingar var många.  

Men du har säkert en hel del frågor även om du är yngre, och då kan du träffa oss från Pensionsmyndigheten på andra sätt.

Besök oss i gallerior och mässor

En annan aktivitet som regelbundet genomförs, är att personal från Pensionsmyndigheten finns med på olika typer av mässor eller ute i gallerior. Själv var jag med i Skärholmens galleria för några veckor sedan, och även här märktes ett stort engagemang kring pensionen hos förbipasserande till vår monter. Både hos gammal som ung.

Vi hjälpte till att svar på den enskildes pensionsfrågor, och också att logga in och göra en pensionsprognos på Minpension.se. Med hjälp av en pensionsprognos, får du lättare en överblick över hur stor din pension kommer att bli, och kan om så behövs göra eventuella justeringar för att förbättra den.

Kuvertjakten i samband med orange kuvert-utskicket

Varje år när du får det orange kuvertet, finns Pensionsmyndigheten på plats i många av de orter dit det orange kuvertet delats ut. Då är du är välkommen att besöka oss, om du har frågor kring pensionen och uppgifterna i ditt kuvert. Eller få hjälp med att göra en pensionsprognos på Minpension.se

Vilka orter vi besöker i samband med det orange kuvertet, och vilka gallerior och mässor vi finns på kan du läsa mer om på vår webb.

Avslutningsvis har vi också ett stort antal servicekontor ute i landet, där du också kan få hjälp med dina frågor om pensionen.

Hitta ditt närmaste servicekontor.

Varmt välkommen att träffa oss på Pensionsmyndigheten på det sätt som passar dig bäst!