Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Många kuvert blir det...

| blogg

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Om man tar alla årets orange kuvert och lägger dem på en rad skulle de räcka ungefär till Ankara. Det är väldigt många kuvert! Många har säkert missat att man lätt kan avbeställa att få kuvertet i pappersform och istället läsa det på webben.

Själva kuvertet behöver du inte ta emot i fysisk form om du inte vill, men vi är skyldiga att skicka ut ett årsbesked över din allmänna pension varje år. Om du vill ha det i pappersform eller elektroniskt bestämmer du själv.

Det går alltså lika bra att avbeställa årsbeskedet i pappersform och bara få ett meddelande via e-post när det finns ett nytt årsbesked klart att läsa på webben. Du loggar då in på pensionsmyndigheten.se och kan läsa det där. Inloggningen sker med din personliga kod eller e-legitimation. Du får aviseringen ungefär samtidigt som du skulle ha fått orange kuvertet hem i brevlådan, det vill säga i februari-mars beroende på var i landet du bor.

Hur avbeställer jag?

  • Logga in på pensionsmyndigheten.se
  • Under pyramiden finns en liten bild på ett orange kuvert med texten "Här kan du avbeställa ditt orange kuvert per post och läsa det på webben". Klicka på den och följ vidare instruktioner.

Idag är det ungefär 52 360 personer som har valt att få sitt årsbesked elektroniskt istället för på papper, av dem är 
11 521 pensionärer. Om du inte vill ha ditt orange kuvert i fysisk form 2017 behöver du avbeställa det senast 15 december i år.