Gå direkt till textinnehållet Gå direkt till navigationen
Webbplatsen kan inte läsas in korrekt

Se till att du använder en rekommenderad webbläsare. Är så redan fallet, försök besöka oss igen om en stund.

Rekommenderade webbläsare

Tjänstepensionens dag borde uppmärksammas mer

| blogg

Den här texten publicerades för mer än ett år sedan. Viss fakta kan ha ändrats.

Varje år när det är alla hjärtans dag så märks det ganska tydligt, i affärerna, i media, hemma (hos vissa) och på många andra ställen. Men hur många känner egentligen till att det är tjänstepensionens dag i morgon?

Tjänstepensionens dag inträffar varje år den 27 september. Det är en dag då vi på Pensionsmyndigheten tillsammans med andra aktörer i pensionsbranschen vill uppmärksamma tjänstepensionen lite extra. Det vill vi göra utan att sälja något eller göra reklam för vissa bolag och deras produkter. Därför använder alla som deltar i morgon samma logga, du känner igen oss på den gröna loggan med texten "Tjänstepensionens dag".

En stor del av din framtida pension

Du kanske tänker att ”Vaddå tjänstepensionens dag? Det är väl ingenting att fira”. Men faktum är att du som har en tjänstepension via din anställning faktiskt har stor anledning att fira. Du har nämligen fördelen av att arbeta hos en arbetsgivare som betalar extra pengar till dig och din pension utöver din allmänna pension.

Tjänstepensionen är en stor del av din framtida pension och många tror att den är obligatorisk, vilket den inte är. Visst är det nio av tio som har tjänstepension idag, men fler och fler, framför allt unga, får jobb som inte har någon form av tjänstepension. Det kommer såklart göra att de får en lägre pension i framtiden. Även företagare med enskild firma eller aktiebolag saknar tjänstepension och måste själva kompensera för den.

Träffa oss​

Ta därför chansen i morgon, ta reda på om du har tjänstepension, antingen genom att träffa oss i någon av galleriorna i Stockholm och Örebro. Eller logga in på vår webb och gör en pensionsprognos, där framgår det om du har tjänstepension och hur stor din framtida pension kan komma att bli.

Vi kanske ses!

Vi finns på plats mellan kl 10-16

Pensionsmyndigheten finns på plats med egen personal tillsammans med andra aktörer:

  • Stockholm i Gallerian på Hamngatan
  • Örebro i Gallerian Krämaren 

Övriga branschkollegor kommer även att finnas i ytterligare två gallerior:

  • Stockholm i Gallerian Ringen 
  • Stockholm i Gallerian Fältöversten

Du kan läsa mer om Tjänstepensionens dag på webbplatsen.